Tips

Brudens skor påverkar helheten i hennes utseende

Brudens skor påverkar helheten i hennes utseende

När det är dags att gifta sig är det mycket att tänka på. Det är lokalen för bröllopet, det är blommor, musik, catering, transporter, gäster, övernattningar, brudklänning och mycket annat. En sak som ofta förbises är dock hur skor matchar med brudklänningar. Skor kan uppfattas som en liten detalj som ofta göms under en lång klänning men så är inte fallet.

Den viktiga helheten

En sak som är viktigare än någon annan när det arrangeras ett bröllop är helheten. Det kan tyckas självklart att helheten är viktig men det är fortfarande många som fastnar i detaljer och inte tänker på helheten. Om man börjar med detaljer så är det lätt hänt att man missar sammanhanget och då kan det bli så att de olika detaljerna inte hänger ihop på ett bra sätt.

Det är därför viktigt att vara ute i god tid och planera sitt bröllop utifrån en helhet. Om man börjar med helheten, som till exempel lokalen, platsen, årstiden, storleken, underhållningen med mera är det mycket lättare att med den utgångspunkten få alla detaljer på plats. För då har man en helhet som guide.

Brudklänningar och skor

En detalj som faktiskt styrs av helheten är brudklänningen och skorna som bruden bär. Det är så enkelt att tänka på vilken årstid som bröllopet kommer att äga rum på för att förstå att skorna spelar roll. Det är helt enkelt väldigt opraktiskt att gå i hala dansskor om man måste gå över en vintrig gata medan det å andra sidan är mycket obekvämt med gummisulor på ett dansgolv. Det är därför värt att tänka på om man faktiskt inte ska ha olika skor vid olika tillfällen under bröllopet.

Det finns också rent modemässiga aspekter för val av både brudklänning och skor. Om man väljer en kortare klänning så kommer skorna synas mer och tvärtom. Det är återigen viktigt att se till helheten. Om man bedömer en brud utifrån endast en brudklänning eller ett par skor gör man fel – och det är antagligen helt osannolikt att man gör det. Även om vi inte tänker på det så ser vi nästan alltid en helhet. Det är de där små sakerna som tillsammans spelar roll, inte de stora sakerna i enskildhet. Det är inte lätt att tänka på det spontant men så är det.

Information om brudklänningar och dansskor

När man kommit så långt att man förstått helheten och kunnat passa in detaljerna i denna helhet har man gjort mycket av jobbet man behöver göra för att planera ett bröllop. Det är då man kan ta tag i detaljerna en efter en. Ett bra sätt att angripa utmaningen med att hitta brudklänningar och passande dansskor är då att börja med en rejäl sökning på internet. På internet finns det tusentals och åter tusentals sajter, bloggar och sociala medier som handlar om mode så det är bara att sätta igång att läsa. För att sortera ut är det en bra idé att välja ut några få medier dock.