Trending

Wat is een steenmarter?

Wat is een steenmarter?

De steenmarter (stadsmarter) is een roofdier uit de marterfamilie (hermelijnen, wezels, bunzingen, fretten, dassen, otters, nertsen en marters). Marters hebben een lang lichaam met korte poten, het zijn vleeseters. Ze kunnen goed klimmen en passen zich makkelijk aan aan verschillende omstandigheden.

Is de steenmarter beschadigd?

Een steenmarter laat dus sporen achter met zowel kussentjes als nagels. Sporen van een steenmarter die onder een motorkap heeft gezeten, herkent u aan de krassen op de motor en de beten in de slangen. Ook kan de isolatiebekleding aan de onderkant van de motorkap beschadigd zijn.

Hoe kunt u de steenmarter afsluiten?

De steenmarter zal uiteindelijk vanzelf haar jongen verslepen maar heeft dan wel een uitgangsweg nodig. Afsluiten met een stoffen doek Indien u zeker weet dat u de schuilplaats heeft gevonden, dan is het mogelijk om deze overdag losjes af te sluiten met een stoffen doek. De marter moet dan, voordat hij uw huis kan verlaten, de doek verwijderen.

Waar komen steenmarters voor in je tuin?

Steenmarters nestelen zich het liefst in oude schuurtjes of in holle bomen in je tuin. Behalve je planten en bomen gaan steenmarters soms nog achter ander voedsel aan. Als je bijvoorbeeld kippen in je tuin hebt, dan komen er steenmarters op de eieren af. De steenmarters zullen niet snel je kippen doden, behalve als er onenigheid ontstaat.