Lifehacks

Hoe leg je Deelsommen uit groep 5?

Hoe leg je Deelsommen uit groep 5?

Als je bijvoorbeeld met 12 mensen bent en in een auto passen 5 mensen kun je 12 delen door 5. 12 : 5 = 2 rest 2. Je hebt dus 2 volle auto’s en dan zijn er nog 2 mensen over. Je kunt het antwoord ook opschrijven met een kommagetal of met een breuk.

Hoe werkt de Hapmethode?

Bij de hapmethode is het de bedoeling dat je altijd een veelvoud van het getal waar je door deelt, weghaalt uit het eerste getal. Je kunt het beste werken met ruitjespapier, want dan kun je de getallen netjes in de hokjes schrijven.

Hoe leg je delen uit aan een kind?

  1. Een deelsom bestaat uit een deeltal, een deler en de uitkomst. Het deeltal is het totaal. Onder hoeveel wordt dit verdeeld?
  2. Vraag jezelf af bij een deelsom: hoevaak past de deler in het deeltal? (de deler in het totaal?)
  3. Bij een deelsom zet je het grootste getal vooraan. Dat is het deeltal, of het totaal.

Wat betekent gedeeld door?

Delen is een wiskundige of rekenkundige bewerking op twee getallen. Bij een deling wordt het deeltal gedeeld door de deler, wat als resultaat het quotiënt van beide getallen oplevert. Als het quotiënt geen geheel getal is, kan het geschreven worden als een breuk.

Hoe reken je snel Deelsommen uit?

Delen met of zonder rest Je kunt alle getallen door elkaar delen. In sommige gevallen is de uitkomst een geheel getal, en in andere gevallen zul je een rest of breuk overhouden. De uitkomst van 14 / 7 is 2 (een geheel getal), maar als je 17 deelt door 7 houdt je een breuk over, namelijk 17 / 7 = 2 3/7.

Hoe moet je Kolomsgewijs delen?

Kolomsgewijs delen

  1. Lijstje maken van het getal waardoor gedeeld wordt.
  2. De som opschrijven en happen nemen volgens dat lijstje tot 0 bereikt wordt of er sprake is van rest.
  3. De happen optellen en als antwoord noteren.

Wat is een Deelsom?

Een deelsom bestaat uit een deeltal, een deler en de uitkomst. Het deeltal is het totaal. Vraag jezelf af bij een deelsom: hoevaak past de deler in het deeltal? (de deler in het totaal?) Bij een deelsom zet je het grootste getal vooraan.